Події

«ЗСУ продовжують йти вперед, захоплено понад 10 позицій ворога»

«ЗСУ продовжують йти вперед, захоплено понад 10 позицій ворога»

Українські військові продовжують просуватися вперед на Бахмутському напрямку в районах передмістя, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Наші підрозділи за сьогоднішній день (14 травня ред.) захопили більше десяти ворожих позицій на півночі та півдні околиць Бахмута та зачистили значну площу лісового масиву в районі Іванівського», – розповіла вона.

Маляр додала, що українські військові взяли в полон ворожих солдатів із різних частин.

«У самому Бахмуті дуже гаряче. Ворог зібрав там усі сили і намагається просуватись, знищуючи все на своєму шляху. Тривають запеклі бої», – зазначила заступник міністра оборони.

Маляр підкреслила, що станом на зараз «російські військові не можуть оточити Бахмут і досягти гучної перемоги на цьому напрямку».

При цьому вона запевнила, що командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський «тримає ситуацію під контролем».

Про те, що українська армія має «певний успіх» у Бахмуті в ефірі Радіо Свобода вранці 10 травня повідомляв голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки, військовослужбовець ЗСУ Роман Костенко. Водночас він наголошував, що треба дочекатися офіційної інформації від Генерального штабу, щоб це не нашкодило військовим.

Новини