Суспільство

до центрів рекрутингу звернулося майже 21 тисяча громадян

до центрів рекрутингу звернулося майже 21 тисяча громадян

Центри рекрутингу Збройних сил України отримали загалом 20 954 звернення громадян, повідомило Міністерство оборони України 14 жовтня.

У міністерстві зазначили, що 804 особи звернулися до центрів рекрутингу української армії за минулий тиждень

З усіх звернень 5 230 осіб вже стали кандидатами до лав Сил оборони. Найбільше запитів на посади водіїв, штабних працівників та операторів БПЛА, йдеться у повідомленні.

«Центри рекрутингу пропонують можливість приєднатися не лише до Збройних сил, а й до інших силових структур, включаючи Національну гвардію, Державну прикордонну службу та СБУ», – зазначили у відомстві.

Наразі в Україні функціонують 42 центри з рекрутингу.

Раніше у Міноборони анонсували, що у жовтні у астосунку «Резерв+» почне працювати сервіс рекрутингу – в доступі будуть актуальні вакансії у військових частинах. Як зауважили в Міноборони, будуть доступні як бойові, так і небойові позиції.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+». Понад три мільйони українців змогли оновити дані і згенерувати військовий електронний документ.

Новини