Важливо

CБУ заявляє про затримання двох агентів РФ, які встановлювали камери для коригування ударів на Полтавщині та Сумщині

CБУ заявляє про затримання двох агентів РФ, які встановлювали камери для коригування ударів на Полтавщині та Сумщині

Служба безпеки України заявляє про затримання ще двох агентів російських спецслужб, які коригували російський вогонь по Полтавській та Сумській областях.

Як повідомляє у телеграмі пресслужба відомства, вони встановлювали приховані відеокамери поблизу «потрібних об’єктів» – це дозволяло російським військам в онлайн-режимі відслідковувати наслідки «прильотів», а також коригувати повторні чи планувати нові атаки.

Основними цілями, як повідомляється, були військові аеродроми ЗСУ, теплові електростанції та енергогенеруючі підприємства.

За матеріалами справи, спочатку агенти знаходили «потрібні» об’єкти, а потім встановлювали і замасковували навпроти них мобільні телефони, що здійснювали онлайн-трансляцію, для безперебійної роботи гаджетів протягом тривалого часу до них під’єднували зовнішні акумулятори.

Контррозвідка СБУ поетапно задокументувала підривну діяльність агентів і затримала їх, коли вони встановлювали шпигунський пристрій поблизу військового об’єкта.

За даними слідства, обидва фігуранти були завербовані РФ влітку цього року, коли шукали швидких заробітків на Телеграм-каналах.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, державній зраді.

Новини