Світ

у Каліфорнії озброєного чоловіка затримали поруч із передвиборним мітингом Трампа

у Каліфорнії озброєного чоловіка затримали поруч із передвиборним мітингом Трампа

Помічники шерифа округу Ріверсайд у Каліфорнії заарештували озброєного чоловіка поряд із передвиборним мітингом кандидата на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа. Інцидент стався в суботу. Окружний шериф назвав те, що сталося «імовірним запобіганням замаху», хоча визнав, що розслідування ще триває.

Автомобіль 49-річного жителя сусіднього з Каліфорнією штату Невада, ідентифікованого як Вем Міллер, зупинили на посту поряд із мітингом.

За даними поліції, в автомобіля був підроблений номерний знак, а затриманий мав кілька паспортів на різні імена і заряджену зброю, а також показав фальшиві запрошення на зустріч із Трампом і посвідчення преси.

«Інцидент не вплинув на безпеку колишнього президента Трампа або відвідувачів заходу», – йдеться в пресрелізі офісу шерифа округу Ріверсайд.

Міллера заарештували за звинуваченням у носінні зарядженої зброї і володінні магазином підвищеної місткості. У штабі Трампа ситуацію не коментували. Коментарів затриманого, якого звільнили під заставу, поки також немає.

У ході передвиборної кампанії на Дональда Трампа було дві спроби замаху.

13 липня на мітингу в Пенсильванії по кандидату стріляли. Тоді загинув один із учасників мітингу, троє людей були поранені. Одна з куль прострелила Трампові вухо. Підозрюваного, 20-річного Томаса Меттью Крукса, застрелили на місці.

15 вересня на полі для гри в гольф, де грав Трамп, помітили 58-річного Раяна Рута. Охорона Трампа відкрила по підозрюваному вогонь, він спробував втекти, але його затримали.

Рут, згідно з позицією обвинувачення, планував застрелити кандидата в президенти з гвинтівки з оптичним прицілом. Звинувачення стверджує, що він написав записку, в якій повідомив, що хоче вбити Трампа. Рут провину заперечує.

Президент США Джо Байден повідомив журналістам, що наказав надати для охорони Трампа все, що вимагатиме його служба безпеки.

За даними The Washington Post і CBS News, команда Трампа запросила Білого дому військовий борт для передвиборних польотів кандидата. Крім того, у федеральної влади попросили забезпечити безпольотну зону над резиденцією політика і місцями проведення передвиборних заходів за його участю.

Новини