Світ

прокурори оприлюднили записку обвинуваченого у ймовірному замаху на Трампа

прокурори оприлюднили записку обвинуваченого у ймовірному замаху на Трампа

Райан Рут, звинувачений у ймовірній спробі вбивства кандидата в президенти США Дональда Трампа на полі для гольфу у Флориді, визнав у заздалегідь написаній записці, що він планував атаку, йдеться в документі, який прокурори надали суду.

Рут написав записку і поклав у коробку у будинку друга. У ній він пропонує винагороду в розмірі 150 тисяч доларів тому, «хто зможе завершити цю роботу». У записці йшлося про те, що Трамп не підходить на посаду президента США. За словами прокурорів, у коробці, крім записки, також були боєприпаси і металева труба.

Також повідомляється, що під час обшуку автомобіля підозрюваного поліцейські знайшли написаний від руки список дат у серпні, вересні та жовтні 2024 року і місць, де колишній президент зʼявлявся або мав бути присутнім.

Раніше Райану Руту висунули звинувачення в незаконному володінні зброєю.

Стрілянина відбулася біля поля для гольфу у Вест-Палм-Біч, штат Флорида, де в цей момент перебував Дональд Трамп. За даними ЗМІ, Рут причетний до кількох правопорушень. Він також розповідав ЗМІ, що намагався вербувати колишніх солдатів афганської армії для служби у ЗСУ та провів у 2022 році кілька місяців на українській території.

Спробі замаху запобігли після того, як агент Секретної служби відкрив попереджувальний вогонь по кущах, які оточують поле для гольфу, помітивши серед зелені дуло автомата. Рут спробував утекти на автомобілі, але невдовзі був затриманий.

Новини